TIONADA A L’INSTISTUT

El tió de Nadal no és l’únic personatge fantàstic del nostre país. Catalunya ha estat un lloc de trobada de moltes cultures diferents, que han fet que tinguem una mitologia molt rica. Durant aquestes setmanes l’alumnat de 1r d’ESO, a partir del tió de Nadal i d’altres éssers fantàstics que venen de la natura, han treballat transversalment des de les matèries STEAM (Visual i Plàstica, Biologia i Matemàtiques) una barreja de sabers i coneixements amb el que han trobat respostes a un munt de preguntes: Podem saber l’edat d’un arbre a partir de la fusta? D’on ve la llum de la lluna? Quantes cèl·lules caben al cap d’una agulla? A Catalunya hi ha dracs? Quina altitud predomina al camí del tió des de les muntanyes de Prades fins a casa nostra?

El resultat final ha estat la I Tionada de l’INS Baix Camp, on l’alumnat ha dissenyat i creat més de 25 tions elaborats exclusivament amb material reciclat. 

I l’alumnat va poder presentar aquesta magnífica exposició a les seves famílies i a tota la comunitat educativa.

Bona feina!!