Visita al Banc de sang

Aquesta setmana l’alumnat de l’assignatura de Biomedicina de 1r de batxillerat han visitat el Banc de sang i teixits de l’Hospital Sant Joan de Reus. 


Aquesta sortida els ha permès conèixer de més a prop tot el procés de donació de sang i visitar el laboratori on es fan les anàlisis i s’emmagatzema la sang. També han après la gran importància que representa per la societat aquest acte voluntari.


Cada dia es necessiten entre 800 i 1000 donacions de sang a Catalunya per garantir que tothom tingui sang quan la necessita. Totes les donacions de sang se separen al laboratori per obtenir tres productes diferents: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Cada un d’aquests components sanguinis es transfon a un malalt diferent. per això, una única donació de sang pot ajudar a tres persones diferents.


Si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut, pots donar sang. Des de l’Institut Baix camp us animem a ser donants. Podeu donar sang cada dia a l’hospital o aprofiteu aquest dissabte 18 de Novembre a la unitat mòbil que instal·laran al Centre Comercial la Fira.
Donar sang salva vides!