PROU paper d’alumini!

Aquest any un dels principals objectius de l’institut és reduir al màxim l’ús d’embolcalls d’alumini o film en els esmorzars. Des de l’optativa d’escola verda han estat recollint tot aquests embolcalls durant dues setmanes i estant realitzant una acció de sensibilització visitant totes les classes per conscienciar a l’alumnat de la importància d’usar alternatives reutilitzables com serien les caramanyoles o els bock’n’rolls.

La producció de paper d’alumini té una gran repercussió mediambiental i la seva indústria es considera molt contaminant.

Per produir una tona de paper d’alumini es necessita extreure 4 tones de bauxita. Extreure-la suposa uns residus que provoquen el deteriorament de rius i aqüífers.

En la fabricació d’alumini s’emeten a l’atmosfera grans quantitats de vapors de quitrà, de diòxid de sofre (causant de la pluja àcida), i de fluoramina (gas àcid molt perjudicial per a la salut per provocar alteracions dels ossos, els ronyons i els cabells). I el cost energètic és altíssim!

Entre tots podem contribuir a ajudar al medi ambient, protegir la nostra salut i millorar la nostra economia. Evitem fer ús innecessari d’aquests embolcalls, tenim moltes alternatives a l’abast!